2 travnja, 2024

Sastanak u Ministarstvu: Ministrice Sanja Vlaisavljević i Adna Mesihović o unapređenju položaja mladih

U Federalnom ministarstvu kulture i športa danas je organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević s ministricom za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Adnom Mesihović i pomoćnicom u Sektoru za mlade, Mersihom Kolčaković. U ime Federalnog ministarstva kulture i športa na sastanku je sudjelovala i savjetnica ministrice, Anita Vlašić.

Ministrica Vlaisavljević uputila je dobrodošlicu gošćama istaknuvši kako je timski rad ključan čimbenik u pravljenju velikih koraka i uspješnih priča, te je pohvalila inicijativu ministrice s kantonalne razine, te njenog tima u iniciranju današnjeg susreta.

Ministrica Mesihović predstavila je rad i aktivnosti Ministarstva, te s posebnom pozornošću govorila o pitanjima mladih na koja oba Ministarstva stavljaju poseban fokus. Jedna od današnjih tema bila je i izrada te provođenje strategija za mlade koju kantonalna razina već ima, a federalna, čiji je nositelj Federalno ministarstvo kulture i športa je na putu da ovaj važan dokument nakon deset godina od prve inicijative, konačno i dobije. S obzirom da su ovaj proces prošli ranije, predstavnici s kantonalne razine su pružili potporu ministrici Vlaisavljević i predstavnicima Federalnog ministarstva kulture i športa, u nadi da će mladi biti stavljeni u centar zbivanja, te da će im biti pružena šansa da pune kapacitete pokažu i dokažu u Bosni i Hercegovini.

Mladi su najbolji resurs koji Bosna i Hercegovina posjeduje i nužno je dati im šanse da svoj puni potencijal i prezentiraju, zaključeno je na današnjem konstruktivnom sastanku na kojem su, razmjenom iskustava i ideja otvorena mnoga pitanja koja će zajedničkim koracima i snagama pokušati biti unaprijeđena.