мај 23, 2024

Сарајево: Савјетница министрице Емилија Павићевић и Марко Франчешевић, стручни сарадник за културу учествовали на Првој конференцији националних мањина у БиХ

У Парламентарној скупштини БиХ 21. маја 2024. године одржана је Прва конференцију националних мањина БиХ у организацији Вијећа националних мањина БиХ у сарадњи с Мисијом ОСЦЕ-а у БиХ и Министарством за људска права и избјеглице БиХ. Конференцију је отворио предсједавајући Вијећа националних мањина БиХ Мујо Фафулић који је истакао значај оваквог догађаја у изградњи мира, разумијевања и сарадње националних мањина што су потврдили и остали говорници. Конференција је одржана у два тематска панела у склопу којих је била омогућена и дискусија. У првом тематском панелу, савјетница Павићевић одржала је излагање на тему  „Потпора културној сарадњи националних мањина у БиХ“ истичући важност умрежавања удружења националних мањина и сарадњу у организацији манифестација које промовишу очување традиције и културног наслијеђа националних мањина.

Учесници конференције закључили су да је важно препознати потребе удружења националних мањина и омогућити им континуирану подршку те већу видљивост.