јул 24, 2023

Министрица Сања Влаисављевић у склопу Дана свете Ане у Лепеници представила књигу „Никад нећеш ходати сам“ ауторице Адријане Прскало

Министрица Сања Влаисављевић присуствовала је у недјељу 23.7.2023. године Данима свете Ане у Лепеници и представила књигу „Никад нећеш ходати сам“, ауторице Адријане Прскало.

Програм обиљежавања почео је у дворишту жупне цркве у Лепеници, а након завршетка игроказа „Гласови из прошлости“ аутора Леонарда Валента те музичког дијела у којем је судјеловао вокални састав Ад Либитум из Новог Травника услиједило је обраћање министрице Влаисављевић која је и представила књигу Адријане Прскало. „Уобичајено, жене не пишу књиге о фудбалским тимовима те је стога било сасвим разумљиво прихватити изазов и промовисати ову књигу“ истакла је министрица у уводном обраћању присутним гостима.

Ријеч је о другом издању фудбалског романа насталог из необјашњиве љубави и страсти ауторице Прскало према енглеском фудбалском клубу Ливерпоолу с којим је одрастала, сазријевала те одолијевала предрасудама да фудбал није сфера интересовања припадница њежнијег спола.

Међутим, у књизи није ријеч само о љубави према једном фудбалском клубу него и о људским вриједностима, пријатељству, дружењу и путовањима те свему што је позитивно, а што спорт свакако и треба промовисати.

Иначе, програм обиљежавања “Дана свете Ане” наставља се до 30. 7. 2023. године.