јун 22, 2023

Министрица Сања Влаисављевић сa представницима Карате клуба „Иппон“

Федерална министрица културе и спорта примила је данас у свом кабинету представнике Карате клуба „Иппон“, такмичарке Нејру и Емину Сиповић, те тренера Зијада Сиповића.

Поред министрице Влаисављевић, на састанку су у име Министарства учествовали помоћник министрице за спорт, Аднан Џиндо и шефица Кабинета министрице, Анита Влашић.

Представници Клуба „Иппон“ упознали су министрицу Влаисављевић сa врхунским спортским резултатима које су оствариле ове младе такмичарке, сa посебним нагласком на освојеној златној медаљи Нејре Сиповић на Европском првенству за млађе сениорке, те сребрној медаљи Емине Сиповић на Европском првенству за јуниорке.

Надаље, министрица је упозната сa потребом измјене Уредбе о одређивању критеријума за додјељивање награда спортистима, спортским радницима и спортским удружењима из Федерације БиХ за остварене врхунске спортске резултате на међународним такмичењима у дијелу вредновања и изједначавања каратеа сa другим спортовима из породице олимпијских спортова, при чему је министрица исказала спремност да Федерално министарство културе и спорта иницира измјене наведене Уредбе.

Министрица је такођер препознала значај остварених резултата у овој години, те потребе одласка на предстојећа такмичења, исказавши спремност на пружање подршке такмичаркама.