мај 23, 2023

Министрица Сања Влаисављевић састала се са министром културе и спорта Кантона Сарајево, Кенаном Магодом: Договорени први кораци сарадње

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у свом Уреду са министром културе и спорта Кантона Сарајево, Кенаном Магодом. У радном састанку су судјеловали и Енид Тахировић, у име Министарства културе и спорта Канона Сарајево, те помоћник за спорт министрице Влаисављевић, Аднан Џиндо.

Била је ово прилика за размјену искустава у домену културе и спорта на федералној и кантоналној разини, али и за договор конкретних заједничких корака у предстојећем периоду.

Министрица Влаисављевић и министар Магода става су да је дугогодишњу проблематику институција културе потребно системски ријешити, те листу иституција од значаја проширити. Свјесни да неће бити лако ријешити ово осјетљиво питање, обоје су спремни начинити први корак ка трајном рјешавању проблема.

На састанку је било говора и о Параолимпијском савезу Босне и Херцеговине  који већ дуже раздобље има неусловне просторије, што представља проблем за њихов неометан рад, а о чему је било говора и на недавно организованом састанку министрице Влаисављевић и представника Савеза. За почетак је договорено да ће министрица Влаисављевић и министар Магода у најскоријем року заједно обићи њихове просторије те им удруженим снагама и заједничким активностима покушати обезбиједити услове за достојанствен рад.

У коначници, закључено је да Министарства културе и спорта на чијем су челу, заједничком вољом, договором и транспарентношћу рада која је показана већ при првом сусрету, могу направити искорак и покренути лавину позитивних промјена.

Мјерљивост резултата рада, отвореност према бројнијим корисницима и уважавање надлежности могу допринијети промјенама којим се рјешавају актуелни проблеми и остала питања у области културе и спорта.