23 svibnja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se s ministrom kulture i športa Sarajevske županije, Kenanom Magodom: Dogovoreni prvi koraci suradnje

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u svom Uredu s ministrom kulture i športa Sarajevske županije, Kenanom Magodom. Na radnom su sastanku sudjelovali i Enid Tahirović, u ime Ministarstva kulture i športa Sarajevske županije, te pomoćnik za šport ministrice Vlaisavljević, Adnan Džindo.

Bila je ovo prigoda za razmjenu iskustava u domenu kulture i športa na federalnoj i županijskoj razini, ali i za dogovor konkretnih zajedničkih koraka u predstojećem razdoblju.

Ministrica Vlaisavljević i ministar Magoda stava su da je dugogodišnju problematiku institucija kulture potrebno sustavno riješiti, te listu institucija od značaja proširiti. Svjesni da neće biti lako riješiti ovo osjetljivo pitanje, oboje su spremni načiniti prvi korak ka trajnom rješavanju problema.

Na sastanku je bilo govora i o Paraolimpijskom savezu Bosne i Hercegovine koji već duže razdoblje ima neuvjetne prostorije, što predstavlja problem za njihov neometan rad, a o čemu je bilo govora i na nedavno organiziranom sastanku ministrice Vlaisavljević i predstavnika Saveza. Za početak, dogovoreno je da će ministrica Vlaisavljević i ministar Magoda u najskorijem roku zajedno obići njihove prostorije te im udruženim snagama i zajedničkim aktivnostima pokušati osigurati uvjete za dostojanstven rad.

U konačnici, zaključeno je da ministarstva kulture i športa na čijem su čelu, zajedničkom voljom, dogovorom i transparentnošću rada koja je pokazana već pri prvom susretu, mogu napraviti iskorak i pokrenuti lavinu pozitivnih promjena.

Mjerljivost rezultata rada, otvorenost prema brojnijim korisnicima i uvažavanje nadležnosti mogu doprinijeti promjenama kojim se rješavaju aktualni problemi i otvorena pitanja u oblasti kulture i športa.