септембар 18, 2023

Министрица Влаисављевић с министром Едином Фортом и директором Сарајевске филхармоније Ведраном Туце о повезивању културних дјелатника и пријатеља културе у цијелој БиХ

Министрица Сања Влаисављевић састала се 15. 9. 2023. године у Министарству сa министром комуникација и промета Босне и Херцеговине Едином Фортом и директором Сарајевске филхармоније, Ведраном Туце. На састанку је учествовао и савјетник министрице за организацију и стратешко планирање у области културе, Дамир Буноза.

Директор Сарајевске филхармоније, Ведран Туце, нагласио је да га радује добра сарадњa сa Министарством која ће, како је навео, “у предстојећем периоду, изњедрити бројне заједничке пројекте”.

Тема разговора била је размјена идеја о могућностима повезивања институција културе и културних пројеката из свих дијелова Босне и Херцеговине кроз заједничке активности, али и о обавезама институција свих нивоа, у погледу њиховог оснаживања, што у коначници доноси квалитетније културне садржаје и репертоаре који ће бити доступни бројнијој публици.

Актери данашњег састанка закључили су да сви грађани нису у могућности доћи у најважније босанскохерцеговачке институције културе, али култура може доћи до свих њих и то ће бити један од начина на који ће у будућности дјеловати Министарство, кроз бројне активности и пројекте, а у томе ће му се, сигурни смо, радо придружити и бројни културни дјелатници и пријатељи културе, закључак је министрица Влаисављевић.