април 3, 2024

Златна олимпијка Една Шуњић посјетила Федерално министарство културе и спорта

Министрица Сања Влаисављевић угостила је данас у Министарству нашу златну олимпијку, чланицу Вијећа спортиста Европске специјалне олимпијаде, Едну Шуњић, пред којом је већ сутра нови спортски изазов: путовање на Специјалну олимпијаду у Скопље.

Наша Една тренира столни тенис, пливање и скијање, а својим позитивним духом, упорношћу и борбеношћу пркоси бројним изазовима на које особе с Доwн синдромом, свакодневно наилазе.

Министарство су овом приликом посјетиле и Еднина мајка, Сабина Шуњић те предсједница Удружења “Живот с доwн синдромом” Севдија Кујовић и сарадница Амила Џебо.

Након срдачне добродошлице коју је министрица Влаисављевић упутила гошћама, Една је говорила о свакодневним активностима, спорту, хобијима и плановима. Истакла је како се радује Олимпијади на коју путује, а њена велика жеља је запослити се. Наиме, Една с радошћу наглашава да је недавно имала дивно искуство радећи шест мјесеци у једној компанији гдје је наишла на колегијалан и срдачан пријем, а и сама је, истиче њена мајка Сабина, унијела позитивну атмосферу у тамошње радно окружење.

Разговарано је и о могућностима уврштавања Специјалне олимпијаде у Уредбу о награђивању спортиста и спортских колектива из Федерације БиХ за освојене врхунске спортске резултате, чиме би резултати, какви су и златне медаље Едне Шуњић са специјалне олимпијаде, били адекватно награђени, а спортисти мотивисани и охрабрени.

Сусрет је завршен распјевано, уз музику, клавирску пратњу и остварене музичке жеље наше Едне.

Драга Една, сретно у Сјеверној Македонији!