новембар 15, 2023

Шетница Обала Мака Диздара: Дочек за нашег златног дјечака, Исмаила Барлова

Федерално министарство културе и спорта, организирало је данас, у склопу програма обиљежавања „Дана европског наслијеђа“, дочек за напшег сјајног парапливачког репрезентативца, Исмаила Барлова на шетници испред зграде Министарства, након освојене златне медаље на Митингу Свјетске серије у парапливању, у Каиру, у Египту.

Исмаил Барлов, наш дванаестогодишњи драгуљ, најмлађи је спортиста у Босни и Херцеговини који је остварио норму за Олимпијаду у Паризу наредне године, а на данашњем дочеку честитала му је министрица Сања Влаисављевић:

„Драги наш Исмаиле, велика нам је, ма  огромна част угостити те по повратку из Египта овдје у Министарству и честитати бриљантан успјех. Овај данашњи сусрет је уситину посебан и увјерена сам да нам, иако је киша свима сија сунце, јер си поред нас. Немамо част сваки дан имати најсјаније злато поред нас“, поручила је министрица Сања Влаисављевић те у име Федералног министарства културе и спорта уручила поклон и захвалила на свим резултатима које је овај млади пливач до сада постигао.

„Све бих да поздравимн и да се захвалим на честиткама, обрадовали сте ме, нисао заиста очекивао овакав пријем, сретан сам. Задовољан сам свим што сам до сада остварио, напорно тренирам, а медаље се освајају на тренинзима, а не на такмичењима“, поручио је Исмаил, који је на дочек стигао са тренером и селектором Парапливачке репрезентације БиХ, Амелом Капом.

Присутнима се обратио и савјетник министрице, Дамир Буноза који је говорио о програму Дана европског наслијеђа који нас очекује до завршне манифестације 12. 12. у Мостару.

Упркос киши, присутни су уживали у перформансу и дефилеу сјајних Кисељачких мажореткиња те изведбама ансамбла Рударске глазбе Какањ, који је и раније наступао испред Федералног министарства културе и спорта, приликом обиљежавања Европске седмице спорта.