новембар 13, 2023

Честитамо: Златни Исмаил Барлов испливао још једно злато на митингу у Каиру

Исмаил Барлов, такмичар Пливачког клуба СПИД из Сарајева освојио је златну медаљу у сениорском А финалу у дисциплини 50 метара прсно на митингу Свјетске парапливачке серије у Египту.

“Исмаиле, Олимпијада се смијеши. Ти свој посао радиш боље од најбољег, а сада, ми морамо слиједити твој дух И бити твоја снага и вјетар у леђа”, поручила је министрица Сања Влаисављевић.

Његов клупски колега из репрезентације, Исмаил Зулфић успио се пласирати у јуниорско финале, те наступ завршио на шестом мјесту.

Такмичари из БиХ првог дана такмичења у Каиру такођер су бриљирали. Исмаил Барлов је у дисциплини 150 метара микс с испливаним државним рекордом и потврђеном другом А нормом за Параолимпијске игре у Паризу 2024. године, освојио сребрну медаљу у сениорској, те златну у конкуренцији јуниора.

Исмаил Зулфић наступио је у дисциплини 200 метара мјешовито и испливао вријеме вриједно сребрне медаље у конкуренцији јуниора и новог државног рекорда (3:51:61). Наступио је и у А финалу за сениоре те био четвртопласирани.

Браво момци, поносни смо на вас!