јун 26, 2024

УТИКУС „Башлија“ наступио на Шетници културе са концертом  „Моћ традиције“

Данас је са почетком у 14:00 сати испред зграде Федералног министарства културе и спорта настављен програм обиљежавања „Дана европског насљеђа 2024.“.

Шетницу културе ове су сриједе испунили чланови Удружења за очување традиције и развој културно-умјетничког стваралаштва „Башлија“ те бројни гости, које ни кашњење програма због љетног пљуска није онерасположило и омело у жељи да погледају припремљени концерт „Моћ традиције“ и наступе фолклорних група УТИКУС-а различитих узраста.

Ђечје фолклорне групе представиле су се кореографијама „Игре са Вратника“, „Босна је ћилимом застрта“ и „Игре из Теслића“, а омладинске фолклорне групе извеле су кореографије „Сарајевско поље“ и „Оријенталне игре“.

У музичком дијелу програма наступиле су чланице УТИКУС-а Есма Шаран, Хена и Леила Умихановић са севдалинком уз инструменталну живу пратњу „Јутрос ми је ружа процвјетала“. 

Као круна данашњег богатог програма на завршетку је приказана ревија традиционалних народних ношњи народа Босне и Херцеговине уз детаљне описе. 

Назочне је кроз програм маестрално водила Сеада Шахман. 

Гости су се након завршетка програма са Шетнице културе удаљили са широким осмијехом и мобилним телефонима пуних прекрасних, живописних фотографија, са нестрпљењем очекујући сљедећу сриједу и још један сусрет са културом на Шетници Федералног министарства културе и спорта.