фебруар 6, 2024

Састанак министрице Влаисављевић с представницима Заједнице издавача/накладника у Босни и Херцеговини

У Федералном министарству културе и спорта 6. 2. 2024. године организован је састанак министрице Сање Влаисављевић с представницима Заједнице издавача/накладника у Босни и Херцеговини.

На састанку су судјеловали предсједник Заједнице, Ајет Арифи (ИК Цоннецтум  д.о.о. Сарајево), предсједник скупштине, Драган Марковић (ИК Университy пресс д.о.о. Сарајево), чланови Управног одбора Ајдин Шахинпашић (Малик боокс доо, Сарајево), Муамер Спахић (ИК Вријеме Зеница) и Дамир Узуновић (Буyбоок д.о.о.), те стручна савјетница за издавачку, ликовну, библиотекарску и архивску дјелатност у Министарству, Тиџа Мекић.

Повод састанка, како су навели представници Заједнице је „амбиција да се врати достојанство и ауторима и књизи те очува бх. издаваштво како би се спријечило његово гашење, што би имало несагледиве посљедице за цјелокупну босанскохерцеговачку културу и образовање“.

На почетку састанка присутни су се осврнули на рад Фондације за издаваштво и Фондације за библиотечку дјелатност, те могућностима унапређења и развијање њиховог рада, с циљем јачања бх. издаваштва.

Министрица Влаисављевић пожељела је добродошлицу представницима Заједнице у Министарство, истакавши како поздравља идеју о унапређењу сарадње с Фондацијама, те су сви приједлози о измјенама и допунама критерија за финансирање добродошли, како би заједничким снагама Министарство, Фондације и представници Заједнице издавача, направили кориснији модел функционисања Фондација, а на задовољство свих.