јун 11, 2024

Савјетница министрице Анита Влашић учествовала на панелу Вијећа младих „Зашто је важно улагати у омладинске структуре?“

У петак, 7. јуна 2024. године у Еуропе Хоусе у Сарајеву у склопу засједања Скупштине Вијећа младих одржан је панел под називом: „Зашто је важно улагати у омладинске структуре?“, на којем су панелисти били: Јелена Бркић из Центра за промоцију цивилног друштва, Ирма Решидовић и Аднан Дружић из Вијећа младих, те Анита Влашић из Федералног министарства културе и спорта.

Главна тема панела била је важност улагања у омладинске структуре, као и у програме за младе у култури, спорту и другим областима.

Савјетница министрице Влашић нагласила је да Федерално министарство културе и спорта континуирано улаже у омладинске структуре кроз свог стратешког партнера – Вијеће младих Федерације БиХ, а средства за то улагање ове ће године бити значајно повећана.  Такођер је указала и на двије новости у контексту улагању у младе – трансфер за мобилност умјетника са посебним нагласком на младим умјетницима, који се ове године расписује други пут, те оснивање Фондације за спорт чији је главни задатак стипендирање младих спортиста.

Један од закључака био је да ће институције више порадити на информисању младих о могућностима финансирања, као и начинима аплицирања за средства.