фебруар 6, 2024

Пријем министрице Влаисављевић за парапливачке репрезентативце Зулфића и Барлова: 2023. година је година за памћење

Министрица Сања Влаисављевић уприличила је данас у Федералном министарству културе и спорта пријем за босанскохерцеговачке парапливачке репрезентативце, наше шампионе, Исмаила Зулфића и Исмаила Барлова, након њихових фантастичних резултата из претходног раздобља.

Била је ово прилика да наши спортисти, заједно с тренером из Пливачког клуба „Спид“, Амелом Капом, сумирају изврсну претходну годину у којој су остварили најбоље резултате на неколико натјецања, те  импресије подијеле с министрицом Влаисављевић и помоћником у Сектору за спорт, Аднаном Џиндом.

Министрица је пожељела срдачну добродошлицу у Министарство цијелом тиму, похваливши изузетан труд, вољу и пожртвованост дјечака, али и њихових родитеља и тренера Капе, који, упркос бројним потешкоћама не одустају од циља: резултата и медаља. Истакавши колико су поноса и радости приуштили свима бриљантним успјесима и досадашњим постигнућима, министрица је обећала максималну подршку Федералног министарства културе и спорта у предстојећем, како су гости истакли, кључном раздобљу за Барлова и Зулфића. Наиме, у 2024. години наше парапливаче очекују Европско сениорско првенство у Португалу, Параолимпијске игре у Паризу, те Свјетска серија у Италији и Берлину.

Зулфић, који је до А норме за Европско сениорско првенство стигао на Отвореном првенству Хрватске у парапливању у Сплиту, те се тако придружио клупском колеги Исмаилу Барлову који је раније испливао норме за Мадеиру, говорио је о тренажном процесу и спортској свакодневници, с обзиром да на тренинге путује из Зенице, али и бројним другим вјештинама које посједује, а којима одушевљава, не само босанскохерцеговачку, него и свјетску јавност.

Барлов и његов отац Нихад су још једном исказали захвалност министрици на дочеку који је Федерално министарство културе и спорта приредило у Исмаилову част, након освојене златне медаље на митингу Свјетске серије у парапливању, у Египту.

Закључак састанка је да је неопходно системски ријешити статус Исмаила Барлова, Исмаил Зулфића, али и свих других спортиста како не би долазили у ситуацију да због системских пропуста, њихов одлазак на свјетску спортску позорницу остане под знаком питања.