мај 22, 2023

Пријаве за града домаћина манифестације Тхе Wорлд Цхоир Гамес (Свјетске хорске игре)

Федерално министарство културе и спорта запримило је допис истакнуте агенције Тхе Спортс Цонсултанцy из Лондона (Велика Британија) у којем нас обавјештавају о отварању процеса пријаве за града домаћина престижне манифестације Тхе Wорлд Цхоир Гамес (Свјетске хорске игре) коју организирају у партнерству с организацијом ИНТЕРКУЛТУР из Њемачке.

Манифестација Тхе Wорлд Цхоир Гамес је глобална прослава хорске музике која окупља учеснике из цијелог свијета у трајању од једанаест дана приликом чега се одржавају наступи хорова и такмичења. Циљ манифестације је презентација зборског наслијеђа земаља учесница и културне разноликости свијета.

Заинтересирани градови су позвани да се пријаве за домаћинство путем документа: Израз интереса (Еxпрессион оф интерест) који представља прву фазу процеса. Споменути документ пружа детаљне информације везане за манифестацију, предности за домаћине и самом процесу пријаве.

Поред изражавања интереса за града домаћина, пријавитељи ће такођер имати прилику да се пријаве за програм проматрача домаћина на предстојећој манифестацији 2023 Тхе Wорлд Цхоир Гамес која ће се одржати у раздобљу од 03 до 13. 07. 2023. године у Гангнеунгу, Јужна Кореја. Присутност у улози проматрача пружа вриједне увиде и искуства за будућег града домаћина.

Кроз домаћинство, град има прилику да успостави глобалне везе и оствари богату културну атмосферу посебно у подручју хорске музике.

 

Више информација о позиву и начину пријаве могу се добити путем контакта:

WорлдЦхоирГамес@ТхеСпортсЦонсултанцy.цом

Мицхаел.Харвеy@тхеспортсцонсултанцy.цом