мај 16, 2024

Представници Јавног предузећа за управљање и одржавање спортских објеката Зеница, Спортско-културно-привредног центра “Мејдан” и Јавног предузећа “Олимпијски базен Отока” презентовали министрици Влаисављевић идеју о формирању Савеза спортских и културних центара у ФБиХ

Федерално министарство културе и спорта 15. 5. 2024. године посјетили су представници Јавног предузећа за управљање и одржавање спортских објеката Зеница, Спортско-културно-привредног центра “Мејдан” и Јавног предузећа “Олимпијски базен Отока” Сарајево: Един Бушевац, Недим Талић, Феђа Јовановић, Јасенко Елезовић, Авдија Хасановић и Алем Хаџибегановић.

Након ријечи добродошлице министрице Влаисављевић, гости су исказали захвалност за прилику да говоре о бројним проблемима с којима се суочавају, с обзиром да је ово, истакли су, први пут да их је неки министар с нивоа Федерације БиХ одлучио примити на састанак те саслушати.

Представници три центра истакли су да да је од пандемије корона вируса, када су центри затворени, финансијска ситуација погоршана с обзиром да су, услијед ванредних околности, створени велики трошкови. Тако је настала идеја да културни, спортски и културно-спортски центри с нивоа Федерације БиХ формирају Савез спортских и културних центара с циљем заједничког детектовања кључних проблема свих центара те њиховог делегирања надлежним институцијама како би се покушали пронаћи модели за системско рјешавање проблема.

Министрица Влаисављевић поздравила је идеју гостију из Сарајева, Тузле и Зенице да заједно покушају пронаћи начин рјешавања финансијских проблема, те обећала да ће Федерално министарство културе и спорта бити отворено за све савјете и помоћ у проналажењу адекватних модела да културни, спортски и културно-спортски центри у ФБиХ опстану те пуним капацитетима обављају превиђене дјелатности.