октобар 24, 2023

Представници Сектора за младе Федералног министарства културе и спорта на састанку сa представницима Института за развој младих “КУЛТ”: Разговарано о цертифицирању службеника за младе и изради Федералне стратегије за младе

У Федералном министарству културе и спорта данас је одржан састанак помоћника министрице Адиса Салкића и свих дјелатника Сектора за младе с представницама Института за развој младих “КУЛТ“, водитељицом Одјела за рад сa младима Катарином Вучковић и водитељицом Одјела за развој политика према младима, Јасмином Бањалучкић.
Тема састанка била је наставак сарадње Федералног министарства културе и спорта са Институтом Култ везано за обуку и цертифицирање службеника за младе те израду Федералне стратегије за младе.
Цертифицирање службеника за младе, као једна од примарних обавеза Министарства, проводи се у сарадњи са Институтом Култ дуги низ година. Договорено је да се и ове године покрене процедура обуке службеника, а да ће се Федерално министарство културе и спорта значајније укључити током цјелокупног процеса едукације.
Присутни су информиcани да је Федерално министарство културе и спорта упутило на усвајање Влади ФБиХ Одлуку о изради Федералне стратегије за младе. По доношењу ове одлуке, Министарство ће у сарадњи са Институтом Култ, интензивирати активности како би се на вријеме припремиле све активности неопходне за израду Стратегије.
На састанку су разматране и друге иницијативе у виду боље сарадње Министарства и Института у надолазећим заједничким пројектима.