март 7, 2024

Представници мостарског Јудо клуба „Херцег“ у посјети Федералном министарству културе и спорта

Федерално министарство културе и спорта данас су посјетили представници Јудо клуба „Херцег“ из Мостара, Марко Зримшеk и Миле Бркић.

Захваливши се најприје на, у најкраћем могућем року, уприличеном пријему, гости из Мостара су министрици Сањи Влаисављевић помоћнику министрице за спорт, Аднану Џинди, презентовали активности клуба, али и изврсне остварене резултате у протеклом периоду, како на домаћој, тако и на свјетској јудо сцени. Наиме, када је ријеч о кадетским и јуниорским такмичењима, у редовима клуба „Херцег“, с поносом су истакли Зримшеk и Бркић, имају чак девет освојених медаља и пет различитих освајача с европских купова, односно највишерангираних свјетских турнира.

Гости су информисали министрицу о календару планираних такмичења у 2024. години, те, за клуб, али и БиХ важном учествовању спортиста на Европском и Свјетском јудо првенству. Такођер су нагласили да је данашњи сусрет први у овом Министарству, на чему су изнимно захвални.

Министрица је гостима пожељела добродошлицу, нагласивши да су врата ове институције за њих увијек отворена, те да, у складу с могућностима, могу рачунати на подршку  Министарства у реализовању ових изнимно важних такмичења.