мај 24, 2023

Представници Министарства уприличили састанак са гошћама из Удружења умјетника, спортиста и особа са инвалидитетом „МИСС“

У Федералном министарству културе и спорта данас је организиран састанак представника Министарства и Удружења умјетника, спортиста и особа са инвалидитетом „МИСС“ из Сарајева. Састанку су у име Министарства присустовали помоћник министрице за спорт Аднан Џиндо, шефица Кабинета Анита Влашић и стручна савјетница у Сектору за културно-хисторијско наслијеђе и културу, Мирела Милићевић Шечић, а у име Удружења „МИСС“ предсједница Удружења Слађана Скочајић-Драковац, потпредсједница Сена Аранитовић те координаторица и асистентица на пројектима Едита Драковац.

Том приликом разговарано је о претходно реализованим пројектима за чију реализацију је била значајна финансијска подршка од Федералног министарства културе и спорта. Гошће су истакле важност препознавања потребе да се особама са интелектуалним потешкоћама омогући креативно дјеловање кроз музичке и поетске радионице. Такођер, разговарано је о будућим пројектима, а посебно о пројекту обиљежавања 3. 12. – Међународног Дана особа са инвалидитетом када ће бити организирана вишедневна културна манифестација у комплексу Реумала у Фојници.

Уз изразе захвалности за издвојене заједничке тренутке, закључено је да ће се и надаље, у границама могућности, пружати подршка Удружењу умјетника, спортиста и особа са инвалидитетом „МИСС“ из Сарајева.