март 29, 2024

Представнице Министарства на стручном семинару „Управљање ризицима у Јавном сектору у ФБиХ и улога интерне ревизије“

Удружење финансијских управитеља и контролора у БиХ у сарадњи са агенцијом „ФМЦ“ 28. 3. 2024. године организовало је стручни семинар „Управљање ризицима у Јавном сектору у ФБиХ и улога интерне ревизије“.

Предавачи семинара су били Недим Чустовић, замјеник директора ЦХЈ Министарства финанција и трезора БиХ, који је уједно и члан Управног одбора Института ИИА БиХ, предсједник Комитета за глобалне стандарде и Зикрета Тубић, дипл. ецц., власница Агенције ФМЦ, саоснивач Удружења финансијских управитеља и контролора у БиХ, цертифицирани водитељ финансијског управљања и контроле с искуством у трајању десет година на имплементацији система ФУК на подручју Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије, те едукатор за преко 250 координатора за финансијско управљања и контролу (ФУК).

Након излагања, сви судионици су имали прилику изнијети проблеме с којима се сусрећу у свакодневном раду, те су добили савјете, потенцијална рјешења и упуте предавача.

Семинару су у име Федералног министарства културе и спорта присуствовале Емилија Павичевић, савјетница министрице за организацију и стратешко планирање у области заштите културно-историјског насљеђа и Марија Бркан, помоћница министрице у Јединици интерне ревизије.