октобар 10, 2023

Помоћник министрице Адис Салкић учествовао на форуму “Yоутх Форум Wест Херзеговина”

Помоћник министрице за младе, Адис Салкић, учествовао је на тродневном форуму “Yоутх Форум Wест Херзеговина“ који је у организацији Уреда за европске интеграције Западнохерцеговачког кантона, Међународне организације за миграције (ИОМ), Аусtријске развојне агенције (АДА) и БХ Ресилиенце Инитиативе (БХРИ) одржан од 6. до 8. октобра 2023. године на Блидињу.

Тема форума била је међусобно повезивање младих, јачање сарадње са представницима свих нивоа власти и институционална сарадња у свјетлу процеса ЕУ интеграција.

Током излагања у оквиру панела “Институционална подршка за иницијативе младих“ помоћник Салкић је нагласио да Федерално министарство културе и спорта гради отворен однос према свим омладинским удружењима у ФБиХ те очекује да ће се у наредном периоду та сарадња интензивирати. Министарство се, истакао је, залаже за партнерски однос са омладинским организацијама и младима из ФБиХ у цјелини, путем Вијећа младих ФБиХ, кроз процес израде Стратегије за младе у ФБиХ који ће почети до краја ове године.  Такођер, Салкић је захвалио међународним организацијама у БиХ који програмски и финансијски подржавају пројекте усмјерене на побољшање положаја младих у БиХ, а посебно је захвалио Уреду за европске интеграције и ресорном министарству Владе ЗХК-a на организацији поменутог догађаја.