јун 12, 2023

Позив Савјету Европе за склапање партнерстава са локалним властима с циљем проведбе Препоруке Ентер! о приступу младих људи из угрожених средина социјалним правима

Федералном министарству културе и спорта, посредством Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, достављена је информација у вези с позивом Савјета Европе за склапање партнерстава са локалним властима с циљем проведбе Препоруке Ентер! о приступу младих људи из угрожених средина социјалним правима.

Одјел за младе Савјета Европе подстиче и подржава локалне власти да осмисле и успоставе специфичне активности за пружање подршке приступу младих људи из угрожених средина социјалним правима кроз политике, програме или пројекте који имају за циљ пружање или побољшање приступа младих јавним услугама прилагођеним младима и друге мјере у области образовања и оспособљавања, запошљавања и избора професије, здравства, стамбеног збрињавања, информисања и савјетовања, спорта, слободног времена и културе.

Мјере подршке су пружање помоћи и сарадња Савјета Европе на захтјев, што значи да ће Савјет Европе по пријему изражавања интереса процјенити врсту подршке, стручности и сарадње која се може планирати са партнерском јединицом локалне власти. Захтјев или изражавање интереса могу поднијети локалне власти или њихови партнери (нпр. омладински центри, омладинске организације…).

Више информација о истом може се такођер наћи на Порталу за младе Савјета Европе:  хттпс://www.цое.инт/ен/wеб/ентер/партнерсхипс-wитх-лоцал-аутхоритиес

Рок за достављање пријава је 22. јуни 2023. године до 23:59х.