новембар 1, 2023

Организована регионална конференција „ЕУ Интеграцијски Форум“

Транспаренцy Интернатионал у Босни и Херцеговини је уз финансијску подршку Шведске одржао јуче, 31. октобра 2023. године у хотелу Новотел Бристол Сарајево, регионалну конференцију под називом „ЕУ Интеграцијски Форум“. Циљ „ЕУ Интеграцијског Форума“ био је отворити дебату о питањима и изазовима убрзаног процеса интегрисања земаља Западног Балкана у пуноправно чланство Европске уније, у којем се и Босна и Херцеговина сусреће с низом изазова.

Излагања на Форуму имали су стручњаци из области владавине права и приступања Европској унији, између осталих, министрица за Европске интеграције у Влади Црне Горе Јована Маровић, професор с Факултета политичких наука у Сарајеву Нерзук Ћурак, предсједник међународног савјетодавног одбора Београдсог центра за безбједоносну политику Срђан Цвијић те судија апелационог суда у Београду Миодраг Мајић.

Након три темстска панела закључено је како је, без обзира на све потешкоће, пуноправно чланство у Европској унији једина визија заједничке будућности за грађанке и грађане регије.

Форуму је испред Федералног министарства културе и спорта присуствовала упосленица Бјанка Алајбеговић.