мај 24, 2023

Олимпијски дан у Високом

Федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић с помоћником министрице, Аднаном Џиндом, данас је у Археолошком парку Равне 2 у Високом учествовала на отварању манифестације „Олимпијски дан 2023.“, у организацији Олимпијског комитета БиХ и Фондације: “Археолошки парк: Босанска пирамида Сунца”.

Манифестацију је отворио потпредсједник Олимпијског комитета БиХ Изет Рађо. Поред министрице Влаисављевић, присутнима су се обратили предсједник Фондације Семир Османагић, градоначелник Високог Мирза Ганић, те aмбасадорица Француске у БиХ Цхристине Тоудиц.

Министрица Влаисављевић у свом је обраћању нагласила да се млади требају угледати на наше олимпијце, те у складу с Олимпијском повељом слиједити узвишене принципе олимпизма, пријатељство, повјерење, устрајност и поштивање.

Бх. олимпијци Неџад Хусић, Елведина Музаферија, Емир Локмић, Страхиња Ерић и Есма Алић симболично су отворили „Олимпијски дан“ трчањем почасног олимпијског круга са основцима из Високог.

Више од 150 ученика основних школа провели су угодан дан у дружењу с олимпијцима и  практицирању чак девет различитих спортова.