24 Maja, 2023

Olimpijski dan u Visokom

Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević sa pomoćnikom ministrice, Adnanom Džindom, danas je u Arheološkom parku Ravne 2 u Visokom učestvovala na otvaranju manifestacije „Olimpijski dan 2023.“, u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH i Fondacije: “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Manifestaciju je otvorio potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo. Pored ministrice Vlaisavljević, prisutnima su se obratili predsjednik Fondacije Semir Osmanagić, gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, te ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic.

Ministrica Vlaisavljević u svom je obraćanju naglasila da se mladi trebaju ugledati na naše olimpijce, te u skladu s Olimpijskom poveljom slijediti uzvišene principe olimpizma, prijateljstvo, povjerenje, ustrajnost i poštivanje.

Bh. olimpijci Nedžad Husić, Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Strahinja Erić i Esma Alić simbolično su otvorili „Olimpijski dan“ trčanjem počasnog olimpijskog kruga sa osnovcima iz Visokog.

Više od 150 učenika osnovnih škola proveli su ugodan dan u druženju sa olimpijcima i  prakticiranju čak devet različitih sportova.