јул 14, 2023

ОБАВИЈЕСТ: Одабир представника из Федерације Босне и Херцеговине за 60. Венецијанско бијенале савремене умјетности 2024. године

14.07. 2023.године

 

 

ОБАВИЈЕСТ

 

Одабир представника из Федерације Босне и Херцеговине

за 60. Венецијанско бијенале савремене умјетности 2024. године

 

 

Федерално министарство културе и спорта провело је процедуру одабира приједлога пројекта, комесара и институције организатора пројекта из Федерације Босне и Херцеговине за учешће Босне и Херцеговине на Бијеналу савремене умјетности у Венецији 2024. године а у складу са Протоколом о моделу учешћа Босне и Херцеговине на Венецијанском бијеналу савремене умјетности за период 2017-2019. године, који је потписало Министарство цивилних послова БиХ, Федерално министарство културе и спорта и Министарства просвјете и културе Републике Српске.

 

Стручна Комисија за одабир приједлога пројекта, комесара и институције из Федерације  Босне и Херцеговине за учешће Босне и Херцеговине на 60. Венецијанском бијеналу савремене умјетности  2024. године, одабрала је Пројекат  Свеучилишне галерије Свеучилишта у Мостару под називом: „Мјера мора“, умјетника Стјепана Скоке и Комесара и кустоса  Марина Ивановића.

 

Венецијанско бијенале, више од једног вијека је најпрестижније, најдуговјечније и међународно највидљивије мјесто глобалног сусрета умјетника, кустоса, публике, теоретичара, музеалаца и критичара савремене умјетности.

60. Венецијанско бијенале савремене умјетности одржат ће се у периоду од априла до новембра 2024. године.