мај 20, 2024

Нови јавни позив за акцију Yоунг еуропеан Херитаге Макерс (Млади креатори европске баштине) за 2024. годину

Организацијски тим Дана европског насљеђа са задовољством обавјештава заинтересоване кориснике да је објављен нови јавни позив за акцију Yоунг еуропеан Херитаге Макерс (Млади креатори европске баштине), као и Водич за координаторе и менторе.

Yоунг еуропеан Херитаге Макерс је посебан програм у оквиру манифестације Дани европског насљеђа који представља могућност за младе људе да се активно укључе и промовишу своју локалну културне и историјске знаменитости. Програм се односи на приче које млади људи могу истражити и представити кроз фотографију, видео, ликовно дјело или писано свједочанство.

Улога ментора (учитеља, библиотекара, музејских тимова, итд.) јесте да уоквире активност, не да интервенишу у процес настанка и истраживања насљеђа који ће водити млади креатори.

Апликацијски образац ће бити доступан од 1. септембра на wеб страници Дана европског насљеђа: хттпс://www.еуропеанхеритагедаyс.цом/

Подсјећамо, централна тема овогодишњих Дана европског насљеђа је „Путеви, мреже, везе“. За сва додатна питања заинтересовани се могу обратити на е-маил адресу: Сергеи.Базарyа@цое.инт