септембар 15, 2023

Министрици Влаисављевић презентиран нови програм Фестивала МЕСС „Драмаџилук“

У Министарству је данас организован састанак министрице Сање Влаисављевић сa писцем и драматургом Алмиром Имширевићем и представницом Међународног театарског фестивала МЕСС, Ханом Бајровић.

Повод састанка био је представљање програма „Драмаџилук“ који ће по први пут у Босни и Херцеговини бити покренут у оквиру овогодишњег Фестивала МЕСС.

Како су навели продуцентица пројекта Хана Бајровић и умјетнички директор пројекта Алмир Имширевић, „Драмаџилук“ је покренут с циљем промоције рецентних драмских дјела и аутора, како домаћих, тако и регионалних писаца. Истакли су како је план ове године, у оквиру 63. издања Фестивала МЕСС, направити четири драмска читања из Босне и Херцеговине, Србије и Македоније за четири нове драме на којима би радили професионални редитељи и глумци.

Министрица Влаисављевић истакла је како Министарство културе и спорта цијени рад вриједног тима Фестивала МЕСС, те се радује новом програму који ће окупити велики број истакнутих професиналаца и даје пуну подршку идеји Алмира Имшировића који је осмислио цијели пројекат.