мај 19, 2023

Министрица Сања Влаисављевић потписала Уговор о финансирању Олимпијског комитета Босне и Херцеговине

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у свом Кабинету са делегацијом Олимпијског комитета Босне и Херцеговине, предсједником Миланком Мучибабићем, подпредсједником Маријаном Квесићем и генералним секретаром Саидом Фазлагићем. Састанку су присуствовали помоћник министрице за спорт, Аднан Џиндо и савјетник министрице за организацију и стратешко планирање у области спорта, Горан Лулић.

Повод састанка је био потписивање Уговора о финансирању судјеловања спортиста из Босне и Херцеговине на међународним такмичењима у 2023. години, које ће Федерално министарство културе и спорта подржати с износом од 50.000 КМ.

Средства ће бити исплаћена на темељу Одлуке о усвајању програма утрошка средстава с критеријима расподјеле средстава текућих трансфера утврђених Буџетом Федерације БиХ за 2023. годину за Федерално министарство културе и спорта.

Представници делегације Олимпијског комитета Босне и Херцеговине истакли су добру дугогодишњу сурадњу са Федералним министарством културе и спорта те вјерују да ће тако и остати.

Овом приликом, презентирали су министрици Влаисављевић и њеним сарадницима план активности за предстојећи период, те као приоритет истакли припреме за Олимпијске игре 2024. године и најавили одлазак на Европске игре у јуну 2023. године.