19 Maja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević potpisala Ugovor o finansiranju Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u svom Uredu s delegacijom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, predsjednikom Milankom Mučibabićem, podpredsjednikom Marijanom Kvesićem i generalnim sekretarom Saidom Fazlagićem. Sastanku su prisustvovali pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti sporta, Goran Lulić.

Povod sastanka je bio potpisivanje Ugovora o finansiranju sudjelovanja sportista iz Bosne i Hercegovine na međunarodnim takmičenjima u 2023. godini, koje će Federalno ministarstvo kulture i sporta podržati s iznosom od 50.000 KM.

Sredstva će biti isplaćena na temelju Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije BiH za 2023. godinu za Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Predstavnici delegacije Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine istakli su dobru dugogodišnju saradnju sa Federalnim ministarstvom kulture i sporta te vjeruju da će tako i ostati.

Ovom prilikom prezentirali su ministrici Vlaisavljević i njenim saradnicima plan aktivnosti za predstojeći period, te kao prioritet istakli pripreme za Olimpijske igre 2024. godine te najavili odlazak na Evropske igre u junu 2023. godine.