19 svibnja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević potpisala Ugovor o financiranju Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u svom Uredu s delegacijom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, predsjednikom Milankom Mučibabićem, podpredsjednikom Marijanom Kvesićem i generalnim tajnikom Saidom Fazlagićem. Sastanku su nazočili pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti športa, Goran Lulić.

Povod sastanka je bio potpisivanje Ugovora o financiranju sudjelovanja športaša iz Bosne i Hercegovine na međunarodnim natjecanjima u 2023. godini, koje će Federalno ministarstvo kulture i športa podržati s iznosom od 50.000 KM.

Sredstva će biti isplaćena na temelju Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2023. godinu za Federalno ministarstvo kulture i športa.

Izaslanstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine istaklo je dobru dugogodišnju suradnju s Federalnim ministarstvom kulture i športa te vjeruju da će tako i ostati.

Ovom prigodom prezentirali su ministrici Vlaisavljević i njenim suradnicima plan aktivnosti za predstojeće razdoblje, te kao prioritet istakli pripreme za Olimpijske igre 2024. godine i najavili odlazak na Europske igre u lipnju 2023. godine.