јул 31, 2023

Министрица Сања Влаисављевић на састанку с боксером Едином Пухалом

Федерална министрица културе и спорта, Сања Влаисављевић састала се данас са професионалним босанскохерцеговачким боксером, Едином Пухалом. Наиме, сусрет је организиран након што је Един Пухало алиас Ирон Пуки прошлог мјесеца одбранио титулу првака Европе у елитној боксерској дивизији WБА, против вишеструког првака Француске, што је уједно и пета титула првака Европе у елитним боксерским дивизијама.

Пухало је говорио о досадашњим успјесима те плановима за наредни период, с обзиром да би, како је истакао, могао добити прилику да се први пут у хисторији БиХ бори за свјетски појас у најстаријој дивизији WБА. Пухало је такођер информирао министрицу Влаисављевић да је најјача и најстарија боксерска организација WБА објавила најновију листу најбољих боксера, односно изазивача за свјетског првака, на којој се нашао на 5. мјесту у крузер категорији.

Министрица Влаисављевић пожељела је срећу Едину у предстојећим спортским изазовима те истакла да ће Федерално министарство културе и спорта бодрити све његове будуће подухвате.