јун 19, 2023

Министрица Влаисављевић с представницима Одбора за образовање, науку и културу Заступничког дома Парламента Федерације Босне и Херцеговине

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у Министарству с представницима Одбора за образовање, науку и културу Заступничког дома Парламента Федерације Босне и Херцеговине, предсједницом Одбора Јасмином Бишчевић-Токић, замјеником предсједнице Одбора Дамиром Никшићем, члановима Одбора Илдом Алибеговић и Ивицом Шарићем те секретаром Одбора Алмедином Булић.

Наиме, из Одбора за образовање, науку, културу и спорт Заступничког дома Парламента Федерације БиХ од Федералног министарства културе и шпора затражено је организовање заједничког радног састанка министрице Сање Влаисављевић и представника Одбора, након што је на 2. редовној сједници Одбора, одржаној 30. 5. 2023 године, на дневном реду разматрана Информација која се односи на одржавање Европског школског првенства у одбојци под заставом Републике Српске, а коју је Одбору доставио Натмир Буљубашић, члан Управног одбора Школског спортског савеза у Федерацији БиХ.

На данашњем састанку на којем је, у име Министарства, судјеловао и помоћник министрице за спорт Аднан Џиндо, било је говора о начину рјешaвања спорних питања те је с циљем проналажења најбољег рјешења договорен још један заједнички састанак представника Министарства, Одбора за образовање, науку и културу и Управног одбора Школског спортског савеза у Федерацији БиХ, у овој радној седмици.