јун 24, 2024

Министрица Влаисављевић примила европску првакињу Дору Марушић

Данас је у федералном министарству културе и спорта уприличен пријем за таекњондоистицу Дору Марушић, нетом окруњену титулом европске првакиње на Европском клупском првенству Тирани.

Министрица Влаисављевић пожељела је добродошлицу Дори и њеном тренеру Давиду Марушићу, те честитала у име цијелог Министарства и своје лично име на овом изнимном успјеху – највећем досадашњем за Дору и њен клуб и најбољем резултату за Босну и Херцеговину на Европском клупском првенству у Тирани.

Дора је министрици представила свој пут од првих таекњондо тренинга у доби од непуних седам година до титуле вишеструке државне и федералне првакиње, најбоље јуниорке и сениорке државе, репрезентативке од јуниорских узраста, вицепрвакиње Балкана 2019. године,  првакиње Балкана 2023. године, најбоље спортистице града Мостара у узрасту кадеткиња, освајачице бројних медаља на међународним и европским разинама, укључујући сребрену на Европској Универзијади, те такођер сребрену на Европском клупском првенству, те напосљетку златну медаљу на овогодишњем Европском клупском првенству.  Нагласила је да уз бројне обавезе у свијету спорта, не занемарује ни факултетске обавезе. Наиме, успјешна је студентица Криминалистике и безбједносног менаџмента у Мостару, гђе јој је 2022. године додијељена Ректорова награда за спорт.

„Бављење спортом код нас је изнимно тешко, посебно ради тога што је за професионално бављење спортом потребна велика финансијска помоћ родитеља и клуба. Родитељи су мене и брата возили на тренинге у Сарајево готово сваког дана. Цијела је обитељ поднијела велику жртву да би мој брат, који је мој тренер и ја данас били ту гђе јесмо“, закључила је Марушић, те захвалила министрици Влаисављевић и Федералном министарству културе и спорта на томе што су једина институција која им је уприличила пријем поводом освајања титуле европске првакиње.