24 lipnja, 2024

Ministrica Vlaisavljević primila europsku prvakinju Doru Marušić

Danas je u federalnom ministarstvu kulture i športa upriličen prijam za taekwondoisticu Doru Marušić, netom okrunjenu titulom europske prvakinje na Europskom klupskom prvenstvu Tirani.

Ministrica Vlaisavljević poželjela je dobrodošlicu Dori i njenom treneru Davidu Marušiću, te čestitala u ime cijelog Ministarstva i svoje osobne ime na ovom iznimnom uspjehu – najvećem dosadašnjem za Doru i njen klub i najboljem rezultatu za Bosnu i Hercegovinu na Europskom klupskom prvenstvu u Tirani.

Dora je ministrici predstavila svoj put od prvih taekwondo treninga u dobi od nepunih sedam godina do titule višestruke državne i federalne prvakinje, najbolje juniorke i seniorke države, reprezentativke od juniorskih uzrasta, viceprvakinje Balkana 2019. godine,  prvakinje Balkana 2023. godine, najbolje sportašica grada Mostara u uzrastu kadetkinja, osvajačice brojnih medalja na međunarodnim i europskim razinama, uključujući srebrnu na Europskoj Univerzijadi, te također srebrnu na Europskom klupskom prvenstvu, te naposljetku zlatnu medalju na ovogodišnjem Europskom klupskom prvenstvu.  Naglasila je da uz brojne obveze u svijetu športa, ne zanemaruje ni fakultetske obveze. Naime, uspješna je studentica Kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta u Mostaru, gdje joj je 2022. godine dodijeljena Rektorova nagrada za šport.

„Bavljenje športom kod nas je iznimno teško, posebice radi toga što je za profesionalno bavljenje športom potrebna velika financijska pomoć roditelja i kluba. Roditelji su mene i brata vozili na treninge u Sarajevo gotovo svakog dana. Cijela je obitelj podnijela veliku žrtvu da bi moj brat, koji je moj trener i ja danas bili tu gdje jesmo“, zaključila je Marušić, te zahvalila ministrici Vlaisavljević i Federalnom ministarstvu kulture i športa na tomu što su jedina institucija koja im je upriličila prijam povodom osvajanja titule europske prvakinje.