јун 19, 2023

Министрица Влаисављевић на састанку с директором Камерног театра 55, Сенадом Алихоџићем

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у Министарству с директором Камерног театра 55, Сенадом Алихоџићем. На састанку је било говора о раду Камерног театра 55, репертоару и плановима за предстојећи период, али и недавно завршеном регионалном РУТА  фестивалу чији је домаћин био Камерни театар 55.

Директор Алихоџић је министрици Влаисављевић презентовао и план организовања драмског студија за младе од јесени ове године, када би на даскама Камерног Театра 55 биле извођене и премијере представа сарајевских средњошколаца.

Министрица Влаисављевић је истакла значај Камерног театра 55 који ускоро обиљежава јубиларну, 70. годишњицу постојања, те подржала идеју да се врата и даске Театра отворе и уступе будућим нараштајима који ће чинити покретачку снагу позоришне умјетности у годинама и деценијама пред нама.

Нагласила је да је Федерално министарство културе и спорта отворено за све институције културе које стварају и у дјела претварају квалитетне идеје. Министарство ће у складу с могућностима бити подршка активностима Камерног театара 55.