март 6, 2024

Министарство: Састанак министрице Сањe Влаисављевић и представника Оплимпијског комитета БиХ, Изета Рађе и Саида Фазлагића

Министрица Сања Влаисављевић и помоћник министрице у Сектору за спорт, Аднан Џиндо састали су се с представницима Олимпијског комитета БиХ, предсједником Комитета, Изетом Рађом и генералним секретаром, Саидом Фазлагићем.

Била је ово прилика да представници кровне иституције босанскохерцеговачког спорта, представе министрици досадашње активности и пројекте Комитета, али и планове у, изазовној, олимпијској години.

Поред учествовања на бројним спортским такмичењима, Рађо и Фазлагић информисали су министрицу да Олимпијски комитет БиХ реализује бројне друге пројекте подршке спортистима, тренерима, унапређења менаџмента и промоције олимпијских вриједности, те презентовали годишње приходе из различитих извора у циљу транспарентнијег информисања Министарства и јавности о суфинансирању различитих пројеката и потреба најбољих босанскохерцеговачких спортиста, али и оних који то тек желе постати.

Министрица Влаисављевић пожељела је представницима Комитета добродошлицу у Министарство, те поздравила идеју транспарентности, коју и Министарство континуирано пропагира. У циљу добре конструктивне сурадње Федералног министарства културе и шпорта и Олимпијског комитета БиХ договорени су заједнички пројекти с циљем унапређења шпорта у БиХ, за што је у коначници, закључено је, нужно направити суставна рјешења, у којима су истински спремни судјеловати и Министарство и Олимпијски комитет БиХ.