октобар 10, 2023

Министарство: Пријем за представнике Карате клуба „Окинаwа“

У Федералном министарству културе и спорта данас је организован састанак министрице Сање Влаисављевић и помоћника за спорт, Аднана Џинде сa представницима Карате клуба „Окинаwа“, младим каратистима Хамзом Туруљом, Ријадом Џухом и Махиром Џухом те предсједником клуба Асмером Шетом.

Министрица је пожељела добродошлицу у Федерално министарство културе и спорта представницима Клуба те честитала на одличним резултатима из Тиране са Балканског првенства за сениоре, као и на претходним успјесима са свјетских такмичења.

Шета је информисао министрицу о Kлубу чији такмичари биљеже сјајне резултате на међународној сцени те плановима за предстојећи период. Указао је и на потешкоће сa којима се карате клубови и спортисти суочавају обзиром да је од прошле године овај спорт привремено изгубио статус олимпијског спорта, а самим тим и право на новчане награде дефинисане Уредбом о одређивању критерија за додјељивање награда спортистима, спортским радницима и спортским удружењима из ФБиХ за остварене врхунске спортске резултате на међународним такмичењима.