септембар 19, 2023

Министарство: Потписан Уговор о финансирању Културно-умјетничког друштва “Сејфуллах”

Министрица Сања Влаисављевљевић потписала је данас у Министарству Уговор о финансирању из интервентних средстава сa представником Културно-умјетничког друштва „Сејфуллах“ Коњиц, Бењамином Мушиновићем.

Наиме, Федерално министарство културе и спорта намијенило је средства у износу од 3.000 КМ за одлазак ансамбла “Сејфуллах” на 16. Међународни САММА фестивал који ће бити организован од 20. до 29. септембра 2023. године у Каиру.

Бењамин Мушиновић захвалио је министрици на пријему те прилици да презентује рад хора “Сејфулхах” који ће као представник Босне и Херцеговине наступити уз бројне ансамбле и хорове који долазе из различитих дијелова свијета. Истакао је како је ово први пут да Министарство на овај начин препознаје хитност и важност пројеката који због непредвиђених околности не би могли бити реализовани без подршке Министаpства.

Мушиновић је представио и друге, пажње вриједне пројекте у Коњицу, те је на концу обострано исказана нада да ће овај сусрет упознавања бити тек почетак добре, узајамне сарадње.