јун 13, 2023

Министарство: Индира Кучук-Соргуч министрици Сањи Влаисављевић представила активности Фестивала дјечије умјетности “ФЕДУ”

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у Министарству с водитељицом пројекта Фестивала дјечије умјетности “ФЕДУ” и селекторицом такмичарског програма, Индиром Кучук-Соргуч.

Кучук-Соргуч је министрици Влаисављевић презентовала активности Интернационалног фестивала за дјецу у Босни и Херцеговини и региону “ФЕДУ”, планове за предстојећи период, али програм недавно успјешно реализованог 9. издања Фестивала.

И ове године најмлађи су се такмичили из области театра, књижевности, музике и ликовне умјетности. Оно што посебно радује, истакла је Кучук-Соргуч, Фестивал је и ове године окупио малишане из цијелог региона.

Министрица је нагласила како је радује што је кроз драмски, литерарни, музички и ликовни карактер Фестивала “ФЕДУ” дата прилика и адекватан простор школарцима за умјетничко стваралаштво и презентовање и његовање бројних талената, али и могућност квалитетног кориштења слободног времена.

На крају данашењег сусрета, министрица Влаисављевић је цијелом тиму Фестивала “ФЕДУ” пожељела срећу и успјех у будућем раду те бројна, успјешно реализована издања Фестивала.