фебруар 5, 2024

Кик боксери Аднан Реџовић и Алија Туцак на састанку у Министарству

Министрица Сања Влаисављевић и помоћник министрице у Сектору за спорт, Аднан Џиндо састали су се 2. .2. 2024. године с босанскохерцеговачким кик боксерима Аднаном Реџовићем и Алијом Туцаком, након изврсног пласмана који је репрезентација БиХ у кик боксу, остварила на Свјетском првенству одржаном у португалском граду Албуфеира крајем прошле године.

Наиме, Реџовић, који се у Португалу окитио титулом свјетског првака у категорији ветерана изнад 94 кг и Туцак који је освојио бронзану медаљу у категорија изнад 91 кг у дисциплини К1, информисали су министрицу о плановима за предстојећи период, те се осврнули на проблем награђивања спортиста за остварене врхунске спортске резултате који, по Уредби о одређивању критерија за додјељивање награда спортистима, спортским радницима и спортским удружењима из Федерације Босне и Херцеговине за остварене врхунске спортске резултате на међународним такмичењима, предвиђају награде само за олимпијски и параолимпијски спорт.

Министрица Влаисављевић истакла је да ће Федерално министарство културе и спорта дати подршку заједничкој иницијативи кровних савеза неолимпијских спортова и Олимпијског комитета БиХ с јасно предложеним спортовима и такмичењима за које ће новчане награде бити предвиђене.