фебруар 13, 2024

Иницијатива министрице Влаисављевић: „Барлов и Зулфић морају имати осигурану пуну финансијску подршку за предстојећа највећа такмичења и Параолимпијске игре 2024.“

На иницијативу министрице Сање Влаисављевић, данас је у Федералном министарству културе и спорта органиован састанак с министром културе и спорта Кантона Сарајево, Кенаном Магодом, тренером Пливачког клуба „Спид“, Амелом Капом и помоћником министрице у Сектору за спорт, Аднаном Џиндом.

Наиме, након прошлоседмичног пријема у Министарству парапливачких репрезентативаца Босне и Херцеговине, Исмаила Барлова и Исмаила Зулфића, који су у протеклом периоду остварили изврсне спортске резултате, те вриједно тренирају за предстојећу такмичарку сезону и Параолимпијске игре, указала се потреба за финансијском подршком како би успјели реализирати предстојећа спортска такмичења.

Тренер наших параолимпијских пливача, Амел Капо, презентовао је планове за 2024. годину, те Пројекат „Такмичарска сезона 2024, Европско првенство и Параолимпијске игре Париз 2024 – Исмаил Барлов и Исмаил Зулфић“.

Министрица је истакла како ће Федерално министарство културе и спорта подузети све кораке како би дјечаци највећа спортска такмичења која слиједе, дочекали без оптерећења у финансијском смислу, а пуну подршку, у име Министарства културе и спорта Кантона Сарајево, одлучио је пружити и министар Магода.

Закључак данашњег састанка је да је договорена финансијска подршка за поменути Пројекат, што подразумијева цијелу такмичарску годину, а бит ће упућена и иницијатива Граду Сарајево и Градском вијећу да кроз одлуку омогуће бесплатну употребу Олимпијског базена Отока Исмаилу Барлову и Исмаилу Зулфићу, који је неопходан у њиховом процесу припрема за најзначајнија параолимпијска такмичења.

Базен је под ингеренцијом Града, те се одлуком најуспјешнијим параолимпијцима може омогућити бесплатна употреба базена и на тај начин охрабрити златне момке да донесу ново злато, овог пута из Париза.

Министрица Влаисављевић и министар Магода су договорили и сљедеће кораке како би, кроз сарадњу, помогли најбољима.