децембар 11, 2023

Иницијатива за измјену Уредбе о награђивању врхунских спортиста ФБиХ: Састанак министрицe Сање Влаисављевић и помоћникa министрице Аднанa Џинде с представником делегације Карате савеза ФБиХ

У Федералном министарству културе и спорта 8. 12. 2023. године организован је састанак министрице Сање Влаисављевић и помоћника министрице у Сектору за спорт, Аднана Џинде с представником делегације Карате савеза Федерације Босне и Херцеговине, Мујом Гец.

Тема састанка је била покретање иницијативе за промјену Уредбе о одређивању Критерија за додјељивање награда спортистима, спортским радницима и спортским удружењима из Федерације Босне и Херцеговине за остварене врхунске спортске резултате на међународним такмичењима.

Гец је изнио разлоге и аргументе промјене Уредбе која ће имати за циљ награђивање спортиста који представљају карате. Навео је да би се промјеном Уредбе створио праведнији систем награђивања за спортисте из неолимпијских спортова који остварују значајне резултате на међународним такмичењима, а које организира Олимпијски комитет БиХ.

Министрица  Влаисављевић и помоћник Џиндо су изразили подршку за покретање поменуте иницијативе и најавили како ће се у наредном раздобљу пронаћи могућност за покретање измјене и допуне Уредбе.