март 7, 2024

Други састанак Радне групе за израду Стратегије за младе ФБиХ: Утврђивани стратешки циљеви и мјере које ће бити садржане у Стратешкој платформи

Радна група за израду Стратегије за младе Федерације БиХ до 2027. године, 6. 3. 2024. године одржала је други радни састанак у Сарајеву. На састанку су утвђивани стратешки циљеви и мјере које ће бити садржане у Стратешкој платформи.

Од првог састанка, одржаног 25. 1. 2024. године Радна група подијељена према седам тематских области (запошљавање, рад и подузетништво, образовање, социјална брига, омладински активизам, здравство, сигурност, култура, спорт, туризам и екологија) интензивно је радила на утврђивању Стратешке платформе која ће бити довршена до краја ожујка.

Подсјећамо, Влада Федерације Босне и Херцеговине је, на приједлог Федералног министарства културе и спорта донијела Одлуку о изради Стратегије за младе Федерације БиХ до 2027. године у чијем раду судјелује деветнаест федералних институција, те представници Вијећа младих Федерације БиХ уз стручно-консултантску подршку Института за развој младих “Култ“.