јун 5, 2023

Дино Мујкић министрици Сањи Влаисављевић представио рад Удружења „Сарајево сусрет култура“

Министрица Сања Влаисављевић састала се данас у Министарству с Дином Мујкићем, предсједником Удружења грађана „Сарајево сусрет култура“.

Мујкић је овом пригодом информисао министрицу Влаисављевић о раду Удружења утемељеног 2012. године с циљем промоције Сарајева и Босне и Херцеговине као центра различитих култура те побољшања туристичке понуде кроз приближавање културног и туристичког сектора како би се створиле нове понуде културног туризма.

Било је говора о ранијим пројектима Удружења те плановима за предстојећи период, а Мујкић је нагласио како се нада успјешној сарадњи Министарства и Удружења и у наредном периоду.

Министрица Влаисављевић истакла је како је Федерално министарство културе и спорта отворено за све квалитетне пројекте те да се морамо окренути промовисању заједничких вриједности у Босни и Херцеговини. Мишљења је како би Министарство, поред осталог, требало бити и мост који спаја све оне који су инволвирани у културу, те додала да се много више треба окренути сусрету култура у Босни и Херцеговини како би се умањио потенцијални отпор према другом и другачијем с циљем разбијања предрасуда.

Закључено је да идеја за заједничке активности има те да је Министарство увијек ту да подржи добру идеју те прати њену реализацију.