мај 22, 2024

Дани европског насљеђа на Шетници културе: Ученици Основне школе „Кисељак 1“ из Билаловца одушевили публику разноврсним програмом

Након прошлоседмичног наступа ученика Средње музичке школе Сарајево, данас су на шетници испред Министарства, у склопу програма обиљежавања „Дана европског наслијеђа 2024“, наступили ученици Основне школе „Кисељак 1“ из Билаловца.

Предвођени директором школе, Нермином Мерхемићем, те наставницима Зијадом Хасићем, Адмиром Шатаром, Зехром Шљиво, Садетом Хоџић, Фатимом Стоморњак и Емином Ђелиловић, талентовани ученици и ученице су презентовали рад и активности школе, те драмску, литерарну, ликовну и музичку секцију.

На почетку програма, бројне госте на шетници поздравила је федерална министрица културе и спорта Сања Влаисављевић: „Када видим колико младости је на шетници, колико ведрих лица и позитивне енергије је око нас, осјећам се заиста сретно. Желим вјеровати да ће данашњи програм Основне школе Кисељак 1 бити повод и мотив свим другим школама да судјелују у нашем програму. Ви сте мотивацијска прича и показатељ сте шта значи уложити машту, креативност и велики труд у све оно што радите“, поручила је министрица.

Гостима се обратио и директор школе „Кисељак 1“, Нермин Мерхемић, те послао поруку јединства, мира и заједништва: „Хвала Федералном министарству културе и спорта, хвала министрици и њеним сарадницима на позиву и прилици да покажемо колико вриједно радимо у малом Кисељаку. Нашој дјеци само треба пружити прилику да покажу своје таленте и тада сигурно неће ићи нигдје из наше лијепе Босне и Херцеговине. Сваком дјетету треба показати колико вриједи и оно ће то знати вратити. Не правимо разлике и прихватимо све различитости“, поручио је директор Мерхемић уручивши министрици Влаисављевић пригодан поклон школе из Кисељака, те рјечник ромско-њемачко-босанског језика који су, како је истакао директор, направили наставници и ученици ове школе.

Наредне сриједе, 29. 5. 2024. године, у госте Федералном министарству културе и спорта долазе ученици Средњошколског Центра Хаџићи који ће на шетници презентовати по чему је њихова школа посебна.