новембар 21, 2023

Дани европског наслијеђа 2023: Одржан заједнички концерт хорова Прве бошњачке гимназије Сарајево и Католичког школског центра Свети Јосип Сарајево на шетници испред зграде Министарства

Заједничким концертом хорова Католичког школског центра Св. Јосип Сарајево и Прве Бошњачке гимназије Сарајево данас је на шетници испред Министарства настављен програм обиљежавања “Дана европског наслијеђа” у организацији Федералног министарства културе и спорта.

“Драги средњошколци и средњошколке, добро нам дошли. Има ли љепшег сусрета од сусрета двије школе које се спајају као мостови, које се воле…? Ове двије школе ће то данас и показати. Сретна сам што ћемо имати част слушати ове сјајне, младе људе под диригентским палицама њихових професорица. Нека ово буду дружења за памћење, а ово што ћете данас видјети је нешто на што сви требамо бити поносни. Ово су једине истинске звијезде”, поручила је министрица Сања Влаисављевић на почетку данашњег концерта.

У првом дијелу концерта наступли  су ученици Католичког школског центра Св. Јосип. Сарајево који су, упркос киши, сјајним изведбама привукли велики број посјетилаца на шетницу испред Министарства.  Xор који броји 30 чланова хора и 15 чланова оркестра, наступио је под диригентском палицом водитељице Збора Ане Андрле – Имамовић, професорице Глазбене умјетности у Католичком школском центру.

У другом дијелу програм, својим изведбама присутне су одушевили ученици Прве Бошњачке гимназије Сарајево, на челу са менторком, професорицом Лидијом Бешо.

“Музика је језик страсти, а хор и оркестар састављене ријечи које заједно пишу симфонију наше заједничке хармоније”, поручили су из Прве бошњачке гимназије Сарајево.

И за крај, удруженим снагама, ученици обје школе извели су пјесму “Сарајево љубави моја” те одушевили  присутне.