август 19, 2024

Честитка министрице Влаисављевић Удружењу филмских радника ФБиХ након што је свечано откривена плоча у знак признања Башчаршије као дијелом европског филмског блага

На платоу испред сарајевске Вијећнице у недјељу је свечано откривена плоча у знак признања Башчаршије дијелом европског филмског блага, а овим чином староградска језгра главног града Босне и Херецеговине се уцртава на мапу најважнијих филмских локација у Европи.

Тим поводом, министрица Сања Влаисављевић упутила је честитку предсједнику Удружења Нермину Хамзагићу, потпредсједници Управног одбора Елми Татарагић, генералној секретарки Мелини Алагић те цијелој екипи Удружења филмских радника ФБиХ:

“Поштована господо,

у име Федералног министарства културе и спорта и своје особно име, упућујем најсрдачније честитке цијелом, вриједном тиму Удружења филмских радника у ФБиХ, на челу с вама. Захваљујући вашем труду и ентузијазму, босанскохерцеговачки драгуљ, Башчаршија је проглашена новим Благом европске филмске културе.

Чињеница да ће овим признањем и откривањем плоче која доказује статус Башчаршије као Европског филмског блага Европске филмске академије, Босна и Херцеговина трајно бити уцртана на мапи најзначајнијих филмских локација у Европи је импресивна и хвале вриједна.

Много успјеха у раду те бројна признања и у будућности желимо вама и цијелом тиму”, поручила је министрица Влаисављевић.