јул 25, 2024

Састанак Интерресорне радне групе: Усвојен нацрт Стратегије за младе ФБиХ и радни текст Акционог плана имплементације

Интерресорна радна група за израду Стратегије за младе Федерације БиХ до 2027. године, 22. јула 2024. године одржала је у Сарајеву четврти састанак те је том приликом усвојен нацрт Стратегије и радни текст Акционог плана за њену имплементацију.

На састанку је закључено да ће се након методолошко-техничkе прилагодбе документа, која ће бити урађена са Заводом за програмирања развоја у ФБиХ, Стратегија упутити Влади Федерације БиХ путем Федералног министарства културе и спорта на даљу процедуру усвајања.

На састанку Интерресорне радне групе учествовали су и евалуатори еx-анте евалуације Стартегије који су упознали присутне с процесом евалуације и првим запажањима везаним за овај документ и даљом сарадњом с Радном групом.

Чланови Интерресорне радне групе имали су пригоду осврнути се на стручно-консултантски ангажман Института за развој младих “Култ“ тијеком израде Стратегије. Једногласним ставом истакнут је велики значај и допринос који су стручни консултанти из Института “Култ“ дали овом процесу својим знањем, искуством и сусретљивошћу, чинећи да овај документ допринесе бољем положају младих у ФБиХ.