октобар 20, 2023

Широки Бријег: Представнице Министарства Анита Влашић и Мирела Милићевић Шечић учествовале на конференцији „Дигитализација, архивирање, очување и промоција нематеријалне културне баштине“

У организацији Друштва за дигитализацију културне баштине, а у партнерству с Филозофским факултетом Свеучилишта у Мостару и Института за етнологију и фолклористику из Загреба у Широком Бријегу је 19. и 20. октобра 2023. године одржана Трећа међународна научно-стручна конференција  о теми „Дигитализација, архивирање, очување и промоција нематеријалне културне баштине“.

Конференцију је у име федералне министрице културе и спорта Сање Влаисављевић службено отворила Анита Влашић, савјетница министрице.

Мирела Милићевић Шечић, стручна савјетница у Сектору за културно-историјско наслијеђе и културу, судјеловала је на првом панелу излагањем о теми вођења и ажурирања Прелиминарне отворене листе нематеријалне културне баштине у Федерацији Босне и Херцеговине која се води у Федералном министарству културе и спорта.

У раду конференције учествовала су бројна удружења, преноситељи традиционалних облика, институције које се баве евидентирањем и документирањем нематеријалне баштине, те представници федералних, кантоналних и опћинских тијела управе.